Haan wandel- en bergsportreizen

Alleen waar je te voet was, was je werkelijk

De voorbereiding en uitvoering voor de reis naar Gortipohl hotel Silvretta in 2023 is volledig in handen van Haanwandelreizen.

Voor al uw vragen aangaande deze reis kunt u uitsluitend en alleen contact opnemen met Haanwandelreizen

 voorkeur  E-mail; Haanwandelreizen@xs4all.nl

of anders via: 06-53 94 19 79 (Gerrie) of 06-83 99 78 99 (Dirk)

 

Voorlopig programma Gortipohl 2023

Woensdag 20 september
Om 06.00 uur gaan we rijden vanaf ons startpunt café-restaurant de Zevenster, Haaksbergerstraat 123 Hengelo. Hier kunt u de auto parkeren op de ruime parkeerplaats. We maken waar nodig tussenstops en gaan na 420 km lunchen in de Spessart in Hotel Jägerhof in Weibersbrunn. Daarna rijden daarna nog eens 430 km naar ons hotel Silvretta in Gortipohl. We hopen daar rond 19.00 uur aan te kunnen schuiven voor het diner. We laten ons welkom heten door Simone en Kerstin en hun ouders Esther en Hubert Klehenz Mattle.

 Donderdag 21 september

We beginnen vanmorgen rustig, wennen aan een voor velen een nieuwe bestemming, wennen aan de hoogte. We kunnen een kleine wandeling maken naar de Balbierfall, een kleine waterval met een hoogte van 17 meter op circa 1.500 meter van ons hotel. Onderweg komen we meerdere zitbankjes tegen voor wie er gebruik van wil maken. Rond het middaguur gebruiken we in ons hotel een lunch, daarmee hebben we het ontbijt van donderdag 28 september op.
Na de lunch gaan we bijna traditioneel via St. Anton naar Bartholomäberg op 1.087 meter. Wie het aandurft gaat hier te voet verder naar Kristberg (1.442 meter) en daalt daarna te voet af naar het plaatsje Silbertal op 889 meter of gaat vanaf Kristberg met de kabelbaan naar het Silbertal. Onze bus rijdt via Innerberg naar Silbertal met schitterende uitzichten over het Rätikon massief. Zeker Bartholomäberg is een bezichtiging meer dan waard.
We hopen voor vanavond, direct na het avondeten een dia avond te organiseren die ongeveer een uur duurt. Een plaatselijke gids zal ons deze dia avond op een ludieke wijze de omgeving waar we zijn laten zien.


Vrijdag 22 september
Dagtocht bus: 5-passentocht. Vanaf Bludenz volgt het ene rustige en toeristisch aantrekkelijke plaatsje na de andere. Hier staan nog mooie, karakteristieke oude huizen, ruist hier en daar een waterval en liggen weiden en bossen onder de toppen van Verwall, Silvretta en Rätikon. Opnieuw volgt een prachtige route, nu door het Grosswalzertal via Thuringen, Fontanella en Damüls naar het plaatsje Au in het Bregenzerwald. Over de Hochtannbergpas (1.679 meter)  komen we dan in de beroemde wintersportplaats Lech. Vervolgens over de Flexenpas naar de Arlberpas door het Klostertal terug naar Gortipohl. Afstand circa 160 Km
Wie vandaag wil wandelen kan dat zeker doen. Bijvoorbeeld met de lijnbus naar Gargellen en dan met de Schafbergbahn naar Hüdli op 2.130 meter. We kunnen vanaf hier lopend doorstijgen via de Gafierjoch op 2.415 meter en dan naar de Madrisa Joch op 2612 meter. Terugkeer daarna naar de Schafbergbahn. Klimmen en dalen 512 meter. Tijdsduur circa 4 uur.
Vanaf de Schafbergbahn lopend of via de gondel terug naar Gargellen. Afdalend is dit ongeveer 1,5 uur.


Zaterdag 23 september
We gaan vanmorgen met zijn allen naar Vandans (650 meter) in het Montafon. Wie wil gaat hier met de Golmerbahn naar Bergatation Golm op 1890 meter. Hier kun je genieten van de vele bergtoppen om ons heen, bijvoorbeeld de Drei Turme. Hier is de mogelijkheid van allerlei wandelingen, klein of groot, klimmen of juist niet, luierend op het heerlijke terras bij het Bergstation. Na de middag gaat de bus het Montafon verlaten een rijdt dan het Brandnertal binnen. Aan het eind van dit dal kunnen we met de Lünerseebahn naar de Douglass- Hütte aan de Lünersee. Hier kun je in circa 2 uur over een goed begaanbaar pad omheen wandelen.
Wie vandaag te voet van wil gaan genieten gaat vanaf Bergstation Golm naar Alpengasthof Rellstall. Vanaf deze zeer rustig gelegen hut gaan we door naar de Heinrich-Hueter-Hütte op 1.766 meter. Duur circa 3,5 uur. Hierna dalen we af naar de Douglass-Hütte (duur circa 2,5 uur) om ons weer te voegen bij onze andere groep. Deze tocht moeten we ongeveer 830 meter klimmen en 750 meter dalen. Daarna weer via het Brandnertal terug naar Gortipohl.


Zondag 24 september

We gaan vandaag met wie dat wil naar Schruns en stappen daar de Hochjochbahn in naar Bergstation Kapell op 1.850 meter. Hier is het heerlijk toeven. Wil je niet teveel lopen dan ga je bijvoorbeeld op Bergstation Kapell met de Zamangbahn terug naar Gamprätz nabij Schruns. Wil je iets meer uitdaging dan ga je vanaf Bergstation Kapell met de Sennigrat Bahn (stoeltjeslift) naar een prachtig uitzicht tableau. Je kunt hier bijvoorbeeld in 20 minuten naar de Wormser Hütte lopen om iets heerlijks te nuttigen. Een See wanderung is ook mogelijk.
De bus staat rond 14.00 uur in Gamprätz bij de Zamangbahn en rijdt dan naar St. Gallenkirch waar je met de Grasjoch Bahn naar de Furkla kunt op 1.976 meter. Wat een schitterende baan en verrukkelijk uitzicht boven. Nog niet uitgekeken kun je hoger met de Hochalpinabahn naar 2.430 meter.
We vandaag echt wil wandelen gaat met de Hochjochbahn mee omhoog naar Bergstation Kapell en gaat lopend naar de Sennigrat en Wormer Hütte. Vanaf hier meerdere mogelijkheden om naar de Grasjochhütte te gaan. Duur, stijgen en dalen naar gelang gekozen weg.


Maandag 25 september
Wat niet mag ontbreken is een rondvaart op de Bodensee. We gaan vandaag naar Lindau en Bregenz en gaan varen op de Bodensee waar onze Rijn doorheen stroomt.
Wandelaars maken een schitterende tocht over de huisberg van Bregenz, de Pfänder. Vanaf de top is er een weids uitzicht over de Bodensee en over 240 alpentoppen


Dinsdag 26 september
Dagtocht bus: via Sankt Anton en Landeck naar de Kaunertaler Gletscher, een afstand heen  en terug van circa 280 Km. Fantastische uitzichten over een heerlijk landschap hoog in de bergen. Wie er eerder is geweest zal zien hoe de Gletschers afnemen maar het is hier nog steeds fascinerend. We nemen op de hoogste postbusstelle van Oostenrijk (2.750 meter) ruim de tijd om alles te overzien en gaan daarna even aan bij een goede bekende, Hotel Edelweiss in Feichten.
Mautkosten Kaunertaler Gletscher Strasse circa € 7,- pp
Wie wil wandelen kan met de lijnbus gaan naar Partenen om daar met de Tafamuntbahn omhoog te gaan. Langs de Versalspitze naar Verbella Alp (1.938 meter) naar de Heilbronner Hütte (2.308 meter) en dan afdalen naar Zeinischjoch (1.842 meter) aan Speicher Kops. Vanaf hier met de lijnbus terug naar Gortipohl.


Woensdag 27 september
Wandelaars gaan vanmorgen van Gortipohl richting Galtur. Halverwege slaan zij het Valschavieltal in naar de Albona Kögel en volgen daar een gedeelte van de Wormser Höhenweg naar de Heibronner Hütte. Vanaf hier gaan we via de Wiegensee terug naar de Tafamunt Bahn.
Wie niet wil wandelen kan vandaag lekker door het Montafon trekken. Is er een speciale wens en is er voldoende belangstelling dan kunnen we met onze eigen bus iets ondernemen anders maken we gebruik van de Montafoner Card. Bijvoorbeeld een lekker bakje koffie en van vergezichten genieten op Nova Stoba (2.010 meter). Gezellig met de Versettlabahn vanuit Gaschurn. Wie dan toch noch even wil wandelen neemt dan de Gantakopf (1.958 meter) naar de Garfreschabahn en met deze bahn afdalen naar St. Gallenkirch.
Deze avond proberen we als het weer meezit een grill-abend te organiseren. Waar precies en hoe laat zal een verrassing zijn.


Donderdag 28 september
Deze morgen vertrekken we zonder ontbijt rond 06.00 uur in omgekeerde volgorde als woensdag 20 september terug naar Nederland. We hopen dat u dan een onvergetelijke reis afsluit met een klinkend afscheidsdiner bij café-restaurant de Zevenster. Hierna stapt u in uw eigen vervoer terug naar de bestemming die u wenst.

Ga nooit alleen op onderzoek uit, minimaal met 3 personen en geef je wens door aan de reisleiding. 

Wijk nooit af van een voorgenomen route!!!!!!


bovenstaande in het Montafon is een voorlopig programma.

Wilt u liever een dagtocht wijzigen naar bijvoorbeeld het Paznaun of Samnaun??