Haan wandel- en bergsportreizen

Alleen waar je te voet was, was je werkelijk

 

Gortipohl

Het plaatsje Gortipohl maakt deel uit van het  Hoch Montafon, samen met Gaschurn, Partenen en Sankt Gallenkirch. Gortipohl vormt met Sankt Gallenkirch één dorp St. Gallenkirch-Gortipohl met ongeveer 2500 inwoners

St. Gallenkirch ligt midden in het Montafon op een hoogte van 884 meter. Iets hoger, op 910 meter, ligt het dorpje Gortipohl. Het is een rustig dorp met weinig cafés en bars. Toch is het een mooi dorp met authentieke huizen in regionale stijl.
Actieve zomervakantie in St. Gallenkirch-Gortipohl
St. Gallenkirch-Gortipohl is in het Montafon dé bestemming voor sportieve vakantiegangers. Met 500 kilometer aan wandelpaden en 260 kilometer aan mountainbikeroutes zijn er genoeg mogelijkheden om actief te zijn in de frisse buitenlucht. Liever iets anders dan wandelen of fietsen? In de buurt van St. Gallenkirch-Gortipohl zijn twee golfbanen.
Wandelen
Wandelen is een prima manier om het prachtige berglandschap te ontdekken. Rond St. Gallenkirch-Gortipokhl ligt een uitgebreid netwerk van paden voor wandelaars van alle niveaus: van beginners en families met kinderen tot zeer geoefende bergwandelaars. Wij geven alvast enkele tips:
• Gantakopf Rundweg: deze mooie middelzware wandeling van 9,2 kilometer brengt u naar de top van de Gantakopf. De route begint en eindigt bij het bergstation van de Garfrescha Bahn. U loopt door het gehucht Maisäss en langs de verharde weg tot het pad naar links afbuigt richting de Gantakopf. Van hieruit volgt u het pad door het bos naar de top van deze berg. U loopt verder richting bergrestaurant Nova Stoba. Voor Nova Stoba leidt de Alpstrasse naar beneden, naar Alpe Nova. Vanaf hier neemt u het pad onder de Alpstrasse terug naar Garfrescha Maisäss.
• Montafoner Steinschafweg: een middelzware wandelroute die in het teken staat van het schapenras Montafoner Steinschaf dat met uitsterven wordt bedreigd. Het begin- en eindpunt van de 9,7 kilometer lange wandeling is het kantoor van het Tourismusverband in St. Gallenkirch. Eerst volgt u de hoofdweg ca. 50 meter richting Schruns. Bij de wandelwegwijzer aan de linkerkant van de weg loopt u naar het riviertje de Ill en volgt u de bordjes naar Gargellen. Steek bij het riviertje de brug over en sla rechtsaf. Bij de hoofdweg, vlak voor de Valisera Bahn, staat weer een wegwijzer. Volg de bordjes naar Rüti, daar aangekomen gaat u verder naar Aussergampaping. Loop van Aussergampaping via Neuberg naar Galgenul. U bent nu terug bij de wegwijzer nabij de Valisera Bahn. Loop nog ca. 200 meter over een brug langs de hoofdweg. Hier kunt u een korte omweg maken naar Biohof Mathis om te kijken of de schapen in de stal staan. Volg het voetpad verder tot u linksaf kunt slaan naar het centrum van St. Gallenkirch.
Mountainbiken
Een steile trail in de bergen van Rätikon, Silvretta of Verwall of een relaxed tochtje langs de rivier de Ill? In Montafon kan het allemaal. Mountainbikers van elk niveau vinden hier een geschikte route. Dus wat let u? Pak de fiets en geniet van de natuur en het mooie uitzicht.
Paragliden
Verken St. Gallenkirch en het Montafon eens op een andere manier en boek een tandemvlucht bij één van de vliegscholen. Voor een vlucht naar St. Gallenkirch wordt vaak gestart bij Bella Nova of de Sonnenhangbahn. Van hieruit duurt de vlucht naar het dorp zo’n 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de thermiek.

• Alpenbad Montafon: het grootste openluchtzwembad van Montafon ligt tussen Schruns en Tschagguns. Er zijn meerdere baden en glijbanen. De langste glijbaan heeft een lengte van 70 meter. Verder is er onder meer een beachvolleybalveld en een grote zonneweide.
• Freizeitpark Mountain Beach in Gaschurn: een mooi aangelegd waterpark met meerdere zwemmeertjes, zonneweide, restaurant en beachvolleybalveld. Tip: huur ter plekke een opblaasbare band en laat u meevoeren op het snelstromende water van de beek. Waterpret gegarandeerd!
• Erlebnisberg Golm: op en bij de belevenisberg Golm, nabij Tschagguns en Vandans, kan uw gezin zich met gemak een hele dag vermaken. Hier vindt u een groot klimpark in het bos met 11 verschillende klimroutes, een wandelroute langs 7 glijbanen, een zogenoemde Flying Fox (zipline) en de Alpine Coaster. Deze 2600 meter lange rodelbaan is het hele jaar door geopend.
• Mountaincarts in Gargellen: bij het bergstation op de Schafberg zijn mountaincarts te huur waarmee u over een 6 kilometer lang pad naar het dal rijdt. De karts zijn niet gemotoriseerd, maar halen bergafwaarts toch een behoorlijke snelheid. Er zijn drie verschillende karts, kinderen die groot genoeg zijn voor de kleinste kart mogen alleen de berg af.
• Bartholomäberg: op een kwartier rijden van St. Gallenkirch kunt u in Bartholomäberg een historische mijn bezoeken. Tijdens een rondleiding hoort u alles over de zware omstandigheden waaronder mijnwerkers vroeger hun werk moesten doen. De rondleiding is mogelijk voor groepen vanaf 4 personen. Vanaf de Barokkerk van Bartholomäberg loopt u in ongeveer 50 minuten naar de mijn.