Haan wandel- en bergsportreizen

Alleen waar je te voet was, was je werkelijk

 

Matrei

Matrei in Osttirol (tot in de 20ste eeuw Windisch-Matrei) is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, en maakt deel uit van het district Lienz. Matrei in Osttirol telt circa 4990 inwoners.

In Matrei begint de geschiedenis ca. 1000 v. Chr. ten tijde van het einde van de Bronstijd. De oude wijkkerk St. Nikolaus dateert uit de tweede helft van de 12de eeuw. In ieder geval hij stond er al in 1346.
Matrei is de grootste gemeente van Osttirol en ligt in het noorden van het district Lienz. Het gebied van de gemeente omvat het hooggebergte landschap van de Hohe Tauern met het Tauerntal en verschillende zijdalen zoals het Iseltal. In het gebied van de gemeente liggen de Venedigergruppe en de Granatspitzgruppe met veel bergen van boven de 3.000 meter. Het hoogste punt van de gemeente is de Großvenediger met een hoogte van 3.674 meter. Het laagste punt van de gemeente bevindt zich met 814 meter in het dorp Huben.
                                                                                                                             zicht op Hinteregger

De gemeente Matrei in Osttirol bestaat uit twee kadastrale gemeenten, de kadastrale gemeente Matrei in Osttirol Markt met het dorp Matrei en de kadastrale gemeente Matrei in Osttirol Land.
Matrei in Osttirol Land omvat onder andere het plaatsje Zedlach