Haan wandel- en bergsportreizen

Alleen waar je te voet was, was je werkelijk

                                          Ramsau am Dachstein

Die Quelle deiner Kraft in einer der schönsten Orte der Alpen

 

Ramsau am Dachstein is de plek om lichaam, geest en ziel te sterken....Ramsau am Dachstein is een 18 kilometer lang, 4 kilometer breed op het zuiden liggend Hochplateau (1.000-1.300 m). 

Het Ort ligt gemiddeld 400 meter boven het Ennstal en is een typische Streusiedlung met meerdere Ortsteilen. 

Ramsau am Dachstein 1135 meter, Kulm 1083 meter.

Het biedt uitgebreide overnachting mogelijkheden in 3 en 4 sterren hotels, Gasthöfen, pensions, privé kamers, appartementen, boerderijen en twee campings, meestal familie bedrijven.

Het wonderbaarlijke Almengebiet (1.600-1.900 m)  aan de voet van de Dachstein zuidzijde biedt vele rondwandel mogelijkheden. heerlijke uitzichtpunten al talrijke berghutten, (Schutzhütten). 

Het is een uitstekend skigebied in een wonderschoon landschap met goed geprepareerde loipen. Het is een top locatie voor de Langlaufsport. Niet voor niets vonden hier in 1999 de WK winterspelen plaats.

Steile opgangen langs het Dachsteinmaasief met veel kletter mogelijkheden, ontelbare wandelpaden door bossen maar ook alpine paden met alleen rotsen en stenen als ondergrond. Talrijke hutten bieden plek voor de nodige rust en deze hebben allen een eigen maar zeer bijzondere smaakvolle menukaart. Lunch pakketten meenemen vanuit het hotel is dan ook zeker niet aan de orde.

Het hoogalpine skigebeid is het gehele jaar door toegangkelijk voor skiers en wandelaars die over de niet gevaarlijke gletsjers (geprepareerde loipen) gaan. Nabij de lift aan de Hunerkögelbahn is het 'Eispalast' en de machtige hangbrug met de Treppe ins Nichts. We staan hier naast de hoogste berg van de Dachstein. Der Hohe Dachstein is met 2.996 m de hoogste berg in der Steiermark.
Donderdag morgen gaan we volgens planning vroeg met de Dachsteinseilbahn omhoog naar de Hunerkögel. Hier splitsen we ons in meerdere groepen. Sommigen blijven in tijdje in deze omgeving. Een schitterende wandeling door de sneeuw is mogelijk naar de Seethalerhütte of ook wel Dachsteinwartehütte. En voor wie het wil een oversteek via de Hoher Gjaidstein over de Halstätter Gletscher via de Simonihütte naar de Hoher Krippentein om daar met de baan naar Obertraun af te dalen.

Hutten die wij aan gaan doen tijdens onze reis (de meesten tijdens de 5-hutten wandeling) zijn: Autriahütte, Brandalm, Türlwandhütte, Dachstein-Südwandhütte, Glösalm en zeker ook het Dachsteinhaus.


         Dachstein met vlnr. Torstein (2948), Mitter Spitze (2926) Hoher Dachstein (2996). Dan de Dirndl, Koppenkarstein en               Scheichenspitze.

Dachsteinhaus

Wij hebben hier heel goede herrieneringen aan. Doe Peter en Christine Unterberger de hartelijke groeten van ons en je zult het hier noch beter hebben dan in de andere hutten. Geniet van het schitterende uitzicht over Ramsau am Dachstein en de Hoher Tauern. En vergeet niet iets te bestellen van de menukaart. Alles Hausgemacht en vooral heerlijk!!!!