Haan wandel- en bergsportreizen

Alleen waar je te voet was, was je werkelijk

Reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten is niet zo moeilijk, maar…….

Welke reisverzekering u ook afsluit, het is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid voor welke verzekeringsinstantie u kiest en welke risico’s u voor u zelf in wilt calculeren.

Voor zover wij het kunnen overzien, is de NKBV de meest uitgebreide reisverzekering voor onze sport, maar de keuze is en blijft aan u.

Een reisverzekering afsluiten is niet zo moeilijk. Je wilt een dichtbij of veraf vakantie boeken en wilt daar een reisverzekering via een verzekeringsinstantie op afsluiten voor Europa of de gehele wereld. Een simpel rekensommetje via internet geeft in een paar tellen de maand cq jaarpremie.

Maar anders wordt het als je ‘bijzondere sporten’ zoals bijvoorbeeld bergsport wilt meeverzekeren. Dat heeft te maken maken met de pakketten die veel verzekeraars aanbieden: Het komt door de modulaire opbouw van die verzekeringen. Wel of geen bergsport, wel of geen wintersport, wel of geen werelddekking, wel of geen geld meeverzekeren.

Repatriëring
Een belangrijk deel van de schadelast bij claims wordt veroorzaakt door de hoge helikopterkosten bij opsporing, redding en repatriëring na ongelukken in de bergen. Welke verzekeringsmaatschappij heeft dit in zijn pakket en in welke omstandigheden.

 De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken de repatriëring voor in ons geval bergbeklimmen maar niet bij bergsport. Maar de grens waar bergbeklimmen overgaat in bergsport is niet duidelijk.

 Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging   NKBV

Om een doorlopende reisverzekering via de NKBV af te kunnen sluiten moet u lid zijn van de NKBV. De verzekering loopt van 1 januari tot 31 december. Prijs (2014) lidmaatschap € 4950, reisverzekering € 26,50.

De NKBV biedt een speciaal voor haar leden ontwikkelde doorlopende reisverzekering aan. Daarin zijn alle vormen van klim-, berg, en wintersport opgenomen, evenals de kosten voor opsporing en redding bij ongelukken in de bergen. Daarmee onderscheidt de NKBV verzekering zich van andere verzekeringen.

Als NKBV-lid kun je gebruik maken van de speciaal voor onze leden ontwikkelde (bergsport) ongevallen reisverzekering met werelddekking.  Er is o.a. een rubriek opgenomen die de kosten dekt voor repatriëring, bergsportredding en –opsporing. De verzekering geeft ook dekking bij verlies of schade van bagage. Alle dekkingen vind je in onze polisvoorwaarden.

 
Wat maakt deze verzekering zo bijzonder?
De NKBV-verzekering geeft dekking voor je klim- en bergsportactiviteiten (in & outdoor), ski, duik en andersoortige vakantieactiviteiten over de gehele wereld.  
Zo valt wandelen buiten de paden en off-piste skiën binnen de dekking van deze verzekering, maar behoren ook de dag uitjes naar b.v. klimhallen en indoor skicentra tot de dekking. Natuurlijk kunt je deze verzekering ook gebruiken wanneer je geen actieve vakantie voor ogen hebt, zoals een strandvakantie. 
 
Belangrijke informatie:

·         De reisverzekering is persoonsgebonden en alleen voor NKBV-leden.

·         U dient voor ieder gezinslid een reisverzekering af te sluiten, het is geen familie pakket.

·         Leden die een automatische incasso afgeven zijn verzekerd van een tijdige            verlenging van de reisverzekering.

·         De verzekering loopt altijd per kalenderjaar: van 1-1 t/m 31-12.

·         U kunt een  afsluiten wanneer de reis langer duurt dan 46 aaneengesloten dagen.